Snapshots

Klikk på et bilde og tekst kommer fram, klikk igjen for å åpne bilde.

 Mentoring handler om å få fram det beste hos mennesker. Mentoring er en relasjon med fokus på å få kunden  til å handle for å realisere sin visjon, sine mål og ønsker.

Beate Daniloff, født i 1959 i Sør Varanger,  har mange års erfaring innen økonomi og ledelse i små og store selskaper, både nasjonalt og internasjonalt. I 2005 tok Beate en bachelor ved Universitetet i Oslo, psykologi og sosiologi.  Beate jobbet i oppstarten av NAV og gikk seinere over til å jobbe innen attføring. Beate elsker folk og er glad for å kunne bruke tid på å hjelpe andre til å få et bedre og mer meningsfylte liv. Uansett hvor ung eller gammel du er, kan du lære nye ting, sette mål, forandre framtida di og være skaper i ditt eget liv, mener Beate.

 

Gjennom erfaringer i NAV, i å jobbe med attføring og også ha jobbet i bedrifter med personal utvikling, fant Beate at det å jobbe forebyggende er viktig. Mange har behov for hjelp til å sortere tanker og følelser, uten at man dermed må oppsøke en psykolog. Når endringer skjer i livet, om det er på det personlige plan, i forhold til familie eller jobb, så er det en omstilling som det kan være godt å få hjelp til. 

Bob Proctor, 1934-2022, var en guru innen området for personlig utvikling. Noen kjenner han kanskje mest fra filmen «The Secret» av Ronda Byrne. Beate har hatt Bob Proctor som mentor siden 2006 og fram til hans bortgang i 2022.


Beates signatur er ikke lik  noen andres i markedet, den er designet for at du skal lykkes med dine prosjekter gjennom å lære hvordan dine tankemønster og vaner hindrer deg , og hvordan du kan endre dette for å nå de målene du har satt deg. Du må gjøre det selv, men du kan ikke gjøre det alene.

Den rette coach eller mentor er den viktigste investeringen du gjør for deg selv hvis du vil lykkes med dine prosjekt.

 

Forandre vanene dine og du forandrer livet ditt!

Få det livet du ønsker deg. Bli den beste utgaven av deg selv.

Hva må du gjøre? Du ikke gjøre noe. Du kan velge. Du velger selv. Du kan starte med å finne ut av hva du ønsker deg. Deretter kan du velge å finne ut av hvor ditt startsted er. At du blir bevisst ditt startsted er viktig for alt du ønsker deg.  Dette gjelder om det er ønsket om å gå ned i vekt, få bedre kondis, få bedre tid med familien, bytte jobb, bli bedre der du er, komme deg viere i livet, spise sunnere eller hva som måtte være ditt ønske.

Leter du etter en lettvint løsning eller en super-pille da kan du stoppe her. Lykke til! Hvis du er villig til å gjøre det som trengs for å få til endring kan du fortsette å lese.

Mitt tilbud til deg som er villig til å se på deg selv og din situasjon, og å finne den beste måten for deg til å oppnå dine mål og drømmer.  Endringer tar den tiden det tar. Du sitter i førersetet.

La meg gi deg en utfordring. Hvor ser du deg selv om 5 år?

  • Hva gjør du?
  • Hvordan ser du ut?
  • Hvordan bor du?
  • Hvem er dine omgangsvenner?
  • Hvordan har du det?

Når du har laget deg et bilde av hvor du er om 5 år kan du tenke tilbake på hvor du var for 5 år siden.

  • Hva gjorde du?
  • Hvordan så du ut?
  • Hvordan bodde du?
  • Hvem var dine omgangsvenner?
  • Hvordan hadde du det?

Uansett hva du gjør eller ikke gjør så går tiden. Du kan velge om du bare vil la ting skje eller om du vil påvirke framtida di. Jeg tenker du vil se endringer i livet ditt fra hvor da var for 5 år siden og i dag.

Hver eneste dag må vi ta flere valg. Noen valg er ubevisste. Det vil si at det er valg vi tar av gammel vane. En vane er en handling som vi har innarbeidet over tid.  Hvis du er missfornøyd med resultatene i livet ditt kan du ta en titt på valgene du gjør. Er det noe her som kan endres for få et annet resultat?  En gammel vane kan erstattes av en ny vane. Er det ikke deilig å tenke på at alt vi har lært kan byttes ut med noe annet hvis vi ønsker det? Vi er ikke dømt til å leve med en vane som vi ikke liker.

Nå må du ikke tro at jeg prøver å fortelle deg at det er enkelt å gjøre endringer i vaner, rutiner og tankemønstre. Tvert imot krever det din fulle innsats og ditt fokus.

For å forstå hva jeg mener kan du prøve dette. Bestem deg for å gjøre en endring i dine daglige rutiner. Du kan bestemme deg for å legge inn en 30 minutters spasertur etter at du kommer hjem fra jobb.  De første dagene vil du kanskje klare det med glans. Men så kommer det ene og det andre i veien.  Plutselig har du ikke tid til de 30 minuttene. Hva skjedde? Jo, du bestemte deg for å legge inn en 30 minutters spasertur etter jobben. Grunnen til at du gjorde det var min oppfordring. Du hadde kanskje ikke stilt deg spørsmålet om hvorfor du skulle bruke 30 minutter på en gåtur etter jobb. I tillegg kom gåturen på toppen av alt annet du fyller dagene dine med. Hvis du hadde fått oversikt over hverdagene dine, og en overbevisende begrunnelse for hvorfor du skulle bruke 30 minutter hver dag på en gåtur, kunne du ha innarbeidet en varig vane.

En varig endring kommer ikke rekene av seg selv, gjennom ei bok eller på inspirasjonsseminar.

Repetisjon – repetisjon – repetisjon. Slik lærer vi nye ting. I min veiledning og på mine kurs lærer du mer om hvordan du får til endringer.

Et eksempel er de som ønsker å gå ned i vekt. Flere av oss har sikkert vært der en gang. Du har kanskje allerede prøvd flere dietter og treningsopplegg.  Alle lover fantastiske resultater. Alle diettene fører til vektreduksjon. Du teller kalorier og spiser mindre enn du forbruker. Hvor lenge holdt du ut? Noen klarer godt å leve etter strenge dietter og treningsregimer. De aller fleste av oss ramler av etter hvert. Mange legger også på seg litt ekstra etter en slankekur. Problemet er ofte at vi starter på et opplegg som noen andre har laget og som ikke har noe med vår egen hverdag å gjøre.  Maten er kanskje helt annerledes enn du er vant til. Matlagingen tar tid. Treningen tar tid. Noen ganger innebærer det å følge en diett at du spiser annerledes enn resten av familien.  Alt dette kommer i tillegg til det du gjør i dag. For eksempel innimellom jobben, husarbeid og det å kjøre minstemann på fotballtreningen, og søster på rideskolen. Min påstand er at ved å lage et opplegg som passer inn i din hverdag vil du ha større sjanse for suksess. Små skritt fører til varige endringer på lang sikt. Dette gjelder ikke bare for å slanke seg, men for alt man ønsker å gjøre en endring i forhold til.

 

Forarbeidet til endring er viktig. Loggføring eller dagbok er et flott verktøy som gir deg oversikt over alle de tingene i hverdagen du tar for gitt. Disse tingene du glemmer å ta hensyn til når du starter med en ny aktivitet, jobb, en diett eller et treningsopplegg.  Når du skriver ned de dagligdagse vanene dine retter du bevisstheten mot det som du vanligvis gjør uten å tenke over at du gjør dem. Resultatene av loggføring/dagbok kan gi deg en pekepinn på hva som er viktig for deg å sette søkelys på for å få til de endringene du ønsker.

Døgnet har 24 timer. Finn ut hvordan du fyller timene dine. Døgnet ditt er sikkert fylt, og da må du finne ut  hva du kan la være å gjøre for å få plass til å gjøre endring.

Nedenfor kan du se hvordan jeg jobbet for å få gjort endringer i min hverdag.

For at jeg har kunnet gjøre mine endringer måtte jeg se på min hverdag og finne ut hva som var mulig å få til. Alle endringer kan ikke komme på en gang. En plan er et godt verktøy.

Planer er like forskjellige som vi mennesker er forskjellige. Hemmeligheten ligger i å finne din plan. Ikke min plan eller din mors plan eller noen andre sin. Dette er nok den største utfordringen for de aller fleste. Erfaringene mine, etter å ha jobbet noen år med å hjelpe andre til å planlegge endringer, er at en plan er det viktigste verktøyet for suksess.

Legg en plan i dag for hvordan livet ditt skal se ut i framtida og start med å følge den.